15.04.2021

Äänekoski haastaa muut kaupungit kuudella uudella yritysalueella

“Nelostien valmistuminen ja biotalousala vetävät alueelle uusia yrittäjiä”

Äänekoski satsaa nyt voimalla yritysalueiden kehittämiseen. Kaupunki on avannut kuusi erillistä yritystontti- ja aluekokonaisuutta, joissa tuetaan erilaisten toimialojen tarpeita ja yhteistyömahdollisuuksia.

Uudet yritysalueet sijaitsevat liikennevirtojen kannalta parhaissa paikoissa Kotakennäällä, Hirvaskankaalla, Suolahden teollisuuskylässä, Koukkuniemessä sekä Äänekosken keskustassa. Erinomaiset liikenneyhteydet mahdollistavat yritysten markkinoiden kehittämisen aina Helsingistä Utsjoelle asti, sujuvasti Nelostietä pitkin. Sähköistetty junarata ja lähellä sijaitseva lentokenttä luovat myös täysin uusia mahdollisuuksia jatkuvasti monipuolistuvalle liiketoiminnalle.

“Äänekoskella toimii nyt jo yli tuhat yritystä. Globaalit metsä-, bio- ja teknologiayritykset ovat kasvattaneet ympärilleen myös muuta yritystoimintaa, jotka tuovat valtavasti imua pohjoiseen Keski-Suomeen. Erilaisten palveluiden tarve ja yhteistyömahdollisuudet lisääntyvät tulevaisuudessa voimakkaasti. Me annamme yrittäjille parhaan paikan menestyä ja maaperän kannattavaan yritystoimintaan.

Projektijohtaja Markku Rautiainen on innoissaan uusien yritysalueiden kasvupotentiaalista.

Tuhat mahdollisuutta yritysyhteistyöhön

Uudet yritysalueet tarkoittavat myös uusia,  entistä kattavampia yrityspalveluita. Äänekosken kaupungin yrityskehityksen ammattilaisista koostuva elinvoimayksikkö on varautunut kasvattamaan yrittäjille suunnattuja maksuttomia neuvonta- ja kehittämispalveluitaan voimakkaasti. Kaupunki tulee myös järjestämään aktiivisesti erilaisia valmennuksia ja koulutuksia yritysten muuttuvia tarpeita mukaillen. 

Markku Rautiainen vakuuttaa, että kaupunki on valmis uusien yrittäjien palvelemiseen parhaalla mahdollisella tavalla: 

“Meiltä on karsittu turha byrokratia menestyksen tieltä. Tuemme yrittäjiä katsomaan aluerajojen ulkopuolelle ja hyödyntämään yhteistä kasvupotentiaalia. Meillä et yritä yksin, tiimimme myönteisyys ja kasvun imu on tarttuvaa.”

Yrittäjä, nyt on paikka!

Äänekosken parhaat pelipaikat ja yritystontit Nelostien varrella ovat nyt jaossa. Äänekosken kaupunki kehottaa yhteistyöhaluisia ja motivoituneita yrittäjiä toimimaan ja liittymään uusien yritysalueiden kasvavaan yhteisöön.

Parhaat paikat varataan ensin.  Lue lisää uusista yritysalueista ja sijoittumisesta Äänekoskelle osoitteessa ja lataa tonttiesitteet:

https://businessaanekoski.fi/businesspaikka/

Voit tutustua Äänekosken kaupungin sivuilta

https://www.aanekoski.fi/businesspaikat

Lisätietoja