Palvelut

Ilmaiset palvelumme yrityksille

Tarjoamme ilmaisia palveluita kaikenlaisille yrityksille ja yrittäjille. Ota meihin rohkeasti yhteyttä saadaksesi lisätietoa! Autamme teitä yrityksen perustamiseen ja rahoitukseen liittyvissä asioissa sekä yrityskaupoissa.

Aloittava yrittäjä

Aloittava yrittäjä! Meiltä saat kattavat ohjeet yritystoiminnan aloittamiseen veloituksetta.

Ennen yrityksen perustamista, ota meihin yhteyttä ja mietitään yhdessä sinulle sopiva ratkaisu.

Toimiva yritys

Tarjoamme yrittäjille ja yrityksille maksutonta neuvontaa yrityksen kaikkiin elinkaaren vaiheisiin.

Palvelumme keskittyvät erityisesti investointeihin, kehittämiseen ja omistajanvaihdoksiin.

Sijoittumispalvelut

Tervetuloa Äänekoskelle! Äänekoski tarjoaa yrityksille innovatiivisen ja kansainvälisen teollisen toimintaympäristön.

Sijaitsemme keskellä Suomea hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Voit hakea tukea yrittäjyyden alkuvaiheeseen tai yrittäjyyskokeiluun

Kokoaikaisen yrittäjyyden tueksi voit hakea starttirahaa (6kk+6kk) TE-toimistosta. Mikäli olet työttömänä työnhakijana sinulla on myös mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä sivutoimisena 4kk ajan työttömyysetuudella. Olethan kuitenkin ensimmäiseksi yhteydessä TE-palveluihin.
Tässä voit tutustua tarkemmin starttiraha- ja yrittäjyyskokeiluun sekä kuinka prosessit etenevät.

Varaa aikasi meiltä!

Tavataan siellä, missä sinulle parhaiten sopii. Toimistomme sijaitsee Äänekoskella ja tapaaminen sujuu hyvin myös Teamsissa tai muilla etäyhteyksillä.

Perustamisneuvonta

Oletko suunnittelemassa yrittäjyyttä? Kaikki alkaa LTS:stä eli liiketoimintasuunnitelmasta!  

Olet ehkä päättänyt perustaa tai ostaa yrityksen. Ehkä pohdit omaa yrittäjyyttä ja sinulla voi olla mielessäsi idea, jota haluaisit jalostaa. Liikeideaa on tärkeää aluksi jäsentää kirjallisesti omaan liiketoimintasuunnitelmaan. Liiketoimintasuunnitelmaa on hyvä päivittää säännöllisin väliajoin myös yrittäjänä.

Henkilökohtaisen neuvontamme kautta saat puolueetonta neuvontaa liiketoimintasuunnitelmasi laatimiseen. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Yritysten perustamisneuvontamme on maksuton palvelu.  

Lataa ilmainen LTS-pohja tästä (Word)

Rahoitus- ja tulossuunnitelma laskelmat

Lataa tästä laskelmat yrityksesi kannattavuuden ja rahoituksen suunnitteluun

Starttirahan hakemista ja yrityksen rahoitusta varten  tarvitset LTS:än lisäksi kannattavuuslaskelmia. Laskelmien avulla voit alustavasti kartoittaa ja selkiyttää itsellesi oman liiketoimintasi kannattavuutta sekä suunnitella yrityksesi rahoitusta.

Mikäli tarvitset apua laskelmissa, kuten kannattavuuslaskelmien laatimisessa, kassavirtalaskelmissa tai rahoituksen suunnittelussa, niin olethan yhteydessä yritysneuvojiimme. 

Lataa tästä tarvittavat laskelma- ja suunnitelmapohjat

Perustamisopas

Perustamisopas apuna yrityksen perustamisessa

Perustamisopas on aloittavan yrittäjän tietopankki. Uusyrityskeskuksen sivuilta löydät perustamisoppaat myös muilla kielillä. Perustamisopas ohjaa ja neuvoo sinua muun muassa:

  • Miten laadit liiketoimintasuunnitelman ja tarvittavat laskelmat
  • Mistä voit saada rahoitusta yrityksesi alkutaipaleelle tai kehittämiseen
  • Miten yrityksen rekisteröinti tapahtuu
  • Mitä markkinoinnissa tulisi huomioida tai miten vastuullisuus sisällytetään osaksi omaa liiketoimintaa
  • Miten uusiutua ja kehittyä
Lataa opas täältä

Varaa aikasi meiltä!

Tavataan siellä, missä sinulle parhaiten sopii. Toimistomme sijaitsee Äänekoskella ja tapaaminen sujuu hyvin myös Teamsissa tai muilla etäyhteyksillä.

Toimiva yritys

Onko sinulla jo olemassa oleva yritys, mutta kaipaisit ideoita liiketoiminnan kehittämiseen tai vaikka rahoituskuvioihin? Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin etsitään juuri sinulle sopivat ratkaisut.

Rahoitusneuvonta

Tunnemme eri rahoitusvaihtoehdot yrityksille (mm. Ely, Finnvera, Leader). Jokaisella rahoittajalla on omat vaatimukset ja reunaehdot rahoituksen myöntämiselle, yritysneuvojien asiantuntemusta on tuntea ja tietää nämä. Usein käytetään rinnakkain ja peräkkäin eri rahoitusta. Tiedämme, mikä on mahdollista ja mikä ei. Yritysneuvojat käyvät kanssasi läpi yrityksesi rahoitustarpeet sekä auttavat alustavan rahoitussuunnitelman laadinnassa.  

Neuvomme yrityksiä mm. seuraavissa rahoitustilanteissa:  

  • yrityskauppa  
  • omistajanvaihdos  
  • investoinnit  
  • kehittämishankkeet  
  • käyttöpääoma  
Varaa aikasi

Omistajanvaihdos

Omistajanvaihdosneuvonta auttaa jatkajien löytämisessä, opastamalla yrittäjäksi aikovia toimivan yrityksen ostamiseen, vaihtoehtona uuden yrityksen perustamiselle.  

Yrityskauppa on hyvä vaihtoehto myös yritystoiminnan laajentamiseen nopeammin. Voit ottaa yhteyttä, kun yritystoiminnasta luopuminen tai laajentuminen yritysoston kautta on ajankohtaista. Annamme tarvittaessa vinkkejä toiminnan saattamisessa myyntikuntoon ja kartoitamme yhdessä, mistä ja miten yrityksellesi voisi löytyä jatkaja tai ostettavaa. Ohjaamme sinut myös tarvittaessa sopivalle asiantuntijalle jatkotoimenpiteitä varten. 

Jos olet uusi yrittäjä ja harkitset yritystoiminnan ostamista, tuemme sinua yrityskaupan jälkeen yrityksen alkutaipaleella. 

Varaa aikasi

Yrityskummit

Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen henkilöverkosto. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan maksuttomasti Suomessa toimivien mikro- ja pienyritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi. 

Yrityskummit tarjoavat vertaistukea, uusia näkökulmia ja mentorointia. Yrityskummilta saat käyttöösi hänen kokemuksensa ja asiantuntemuksensa. Hän toimii  keskustelukumppaninasi tarjoten sinulle ohjausta ja tukea päätöksenteossasi. Keskustelusi yrityskummin kanssa ovat luottamuksellisia ja ne etenevät omien tarpeidesi ja edellytyksesi mukaisesti. Yrittäjänä saat tukea yrityksesi tarjoamien mahdollisuuksien hahmottamisessa. Yhdessä yrityskummin kanssa käyt läpi yrityksesi toimintavaihtoehdot ja asetat kehitystavoitteet. Yrityskummi on tukenasi, kun punnitset keinoja asettamiesi tavoitteiden saavuttamiseksi, suunnitelmien toteuttamisessa ja saavutettujen tulosten seurannassa. 

Tee hakemus

Sijoittumispalvelut

Yrityshakemisto

Yritys- ja palveluhakemiston avulla voit etsiä mahdollisia kumppaneita yrityksellesi ja tutustua alueella toimiviin muihin yrityksiin. Äänekosken kaupungin ylläpitämästä palvelusta löydät alueen yritysten julkisia yhteystietoja ja palvelutarjontaa.

Tutustu alueen toimijoihin

Tontit ja toimitilat

Äänekoski sijaitsee Keski-Suomen maakunnan sydämessä, Nelostien kupeessa ja vesistöjen syleilyssä. Keskeisellä paikalla sijaitseva biotalouden edelläkävijäkaupunki tarjoaa loistavat mahdollisuudet sijoittua ja menestyä. Moottoritieosuuksien valmistuminen sekä sähköistetty junarata Jyväskylän ja Äänekosken välillä sujuvoittavat liikennöintiä ja logistiikkaa sekä parantavat saavutettavuutta. Yritystoimintaan kaupungista löytyy tontti- ja tilaratkaisuja helposti.

Tutustu alueen tontteihin ja toimitiloihin

Sijoitu Äänekoskelle!

Äänekoski satsaa nyt voimalla yritysalueiden kehittämiseen. Kaupunki on avannut kuusi erillistä yritystontti- ja aluekokonaisuutta, joissa tuetaan erilaisten toimialojen tarpeita ja yhteistyömahdollisuuksia. Uudet yritysalueet sijaitsevat liikennevirtojen kannalta parhaissa paikoissa.

Heräsikö kiinnostuksesi?

Ota meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja jutellaan lisää!

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.