Toimintaympäristö

Äänekoski – monien mahdollisuuksien kaupunki

Vain kivenheiton päässä Jyväskylästä sijaitseva reilun 18 000 asukkaan Äänekoski on moderni ja vireä teollisuuskaupunki Keiteleen eteläpäässä. Kattavat palvelut, monipuolinen kulttuuri- ja urheilutoiminta, toimiva kouluverkosto sekä sujuvat liikenneyhteydet tekevät kaupungista vetovoimaisen ja tarjoavat mahdollisuuden hyvään arkeen. Vesistöjen läheisyys antaa omaleimaisen tunnelman, ja järviluonto onkin tärkeä osa kaupungin identiteettiä.

Menestystä Nelostien kupeessa

Äänekoskelle on helppo tulla, valtatie kulkee aivan vierestä ja matkaa Jyväskylään on puolisen tuntia. Olemme kiinteä osa Jyväskylän toiminnallista kaupunkiseutua.

30

minuuttia Jyväskylästä

< 18 000

asukasta

3

tuntia Helsinkiin tai Ouluun

Elinvoimalupaus

Äänekosken kaupunki ja Äänekosken Yrittäjät ry ovat yhdessä allekirjoittaneet elinvoimalupauksen. Elinvoimalupauksessa Äänekosken kaupunki ja Äänekosken Yrittäjät ry sopivat panostavansa toimivaan vuoropuheluun, yrittäjämyönteisiin hankintoihin, yritysvaikutusten arviointiin, yrittäjyyteen kannustamiseen ja kuntabarometrin tulosten hyödyntämiseen sekä elinvoimaa ja elinkeinoja tukevaan viestintään ja markkinointiin.

Plänet B on ainutlaatuinen yhteisö. Kohtauspaikka Keski-Suomessa, minne innovaattorit ympäri maailman saapuvat yhdistämään voimansa biotalouden huipputekijöiden kanssa. Tahtotilamme on kasvaa maailman suurimmaksi B2B-kohtaamispaikaksi tahoille, jotka ovat joko jo aktiivisia biotalouden alalla tai siitä kiinnostuneita. Tähän maaliin pääsemme Suomen valtion, Äänekosken kaupungin sekä paikallisten toimijoiden vahvalla tuella.

Tutustu yhteisöön

Äänekosken keskeinen sijainti keskellä Suomea tekee siitä nopeasti ja helposti saavutettavan. Lentokenttä sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä, Jyväskylään on matkaa 30 minuutin verran ja nelostieltä käännyttäessä olet Äänekosken keskustassa viidessä minuutissa.

Tutustu Äänekosken matkailuun

Kunnat ovat avainasemassa ilmanpäästöjen vähentämisessä. Voimme vaikuttaa päästöihin muun muassa energian tuotannon, liikennejärjestelyjen, kaupunkisuunnittelun ja hankintojen avulla.

Vaikuta tulevaisuuteen

Kuntakortti

Kuntakortti – Automatisoitu tilannekuva Äänekosken kaupungin kehityksestä yhdessä paketissa valmiiksi koottuna ja visualisoituna. Kuntakortti on palvelu, jossa robotti hakee, kokoaa ja visualisoi olennaista tietoa kaupungista seitsemälle teemasivulle joka päivä. Kuntakortti on aina ajan tasalla, ja siihen on koottu keskeisimmät aluekehityksen muuttujat seuraavista teemoista: väestö, vetovoima, työllisyys, koulutus ja hyvinvointi, yritystoiminta sekä alue- ja kuntatalous.

ÄäneHub yhteisöllinen työtila – Tervetuloa töihin!

ÄäneHub on yrittäjille, itsensä työllistäjille, etätyötä tekeville, yrittäjyydestä kiinnostuneille ja opiskelijoille tarkoitettu työtila. ÄäneHubilla on ergonomiset työpisteet nopeine verkkoyhteyksineen. Lisäksi vielä mukava kahvio ja aulan työskentelytilat, missä verkostoituminen tapahtuu luonnostaan.  Tervetuloa etätöihin ÄäneHubille!

Elinvoimaa elinkeinoelämälle

Tutustu Äänekosken kaupungin elinkeino‐ ja kilpailukykyohjelmaan.

Äänekosken kehitys

Äänekosken Kehitys Oy on Äänekosken kaupungin omistama yhtiö, joka hallinnoi alue- ja elinkeinoelämän hankkeita Äänekosken alueella.