06.09.2023

Yrittäjän päivänä juhlittiin yrittäjiä – Elinvoimalupaus ja Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä julkistettiin samalla

Business Äänekoski järjesti äänekoskelaisille yrittäjille aamupalatilaisuuden valtuustosalissa Yrittäjän päivän kunniaksi. Tilaisuudessa julkistettiin samalla Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä sekä kaupungin elinvoimalupaus. Äänekosken Vuoden Uusyrittäjäksi valittiinn Kimmo Tossavainen, KX-Treeshears Oy:n perustaja.

Äänekosken kaupungintalon valtuustosalissa järjestetty Yrittäjän päivän aamupalatilaisuus keräsi paikalle paljon yrittäjiä. Eri alojen edustajat kokoontuivat juhlistamaan yrittäjyyttä runsaan aamupalapöydän ääreen. Kaupungintalon uuden Lounasravintola Makun yrittäjä Taina Girsen sekä keittiömestari Tommi Lindholm pitivät lyhyet puheet, joissa he kertoivat yrityksen toiminnasta ja onnittelivat äänekoskelaisia yrittäjiä. Lounasravintolan loihtima aamupala sopi tilaisuuteen erittäin hyvin ja paikallaolijat kehuivat uutta yritystä.

Yrittäjän päivän aamupalatilaisuuden kattaus.

Elinvoimajohtaja Sari Åkerlund avasi tilaisuuden onnittelemalla yrittäjiä ja toivottamalla kaikki lämpimästi tervetulleeksi. Business Äänekoski oli valinnut valtakunnallista Vuoden Uusyrittäjä kisaa varten Äänekosken Vuoden Uusyrittäjän, joka julkaistiin tilaisuudessa. Kimmo Tossavaisen perustama KX-Treeshears Oy lähtee tänä vuonna Äänekosken edustajaksi Suomen Uusyrityskeskuksen järjestämään Vuoden Uusyrittäjä kilpailuun.

Tossavainen kiitti puheessaan erityisesti Business Äänekosken yritysneuvojaa Esa Lehmosta, joka on toiminut yrityksen apuna sen alusta asti. Lisäksi kiitosta saivat myös Business Finland ja Äänekosken kaupunki. Business Äänekoski onnittelee vielä kerran lämpimästi Tossavaista ja toivottaa menestystä valtakunnalliseen kilpailuun.

– Saimme huikean kandidaatin kisaan mukaan. Business Äänekosken raati valitsi Äänekosken Vuoden Uusyrittäjäksi KX-Treeshears Oy:n perustajan Kimmo Tossavaisen. Tossavainen on pitkän linjan yrittäjä, joka on tehnyt paljon kehitystyötä yrityksensä kanssa luoden huikean tuotteen. Yritys on osallistunut myös Kasvu Openin K-S kasvupolkuun, josta yritys saa lisää sparrausta kasvun kehittymiseen. On ollut ilo seurata yrityksen komeita kasvulukuja sekä henkilöstömäärän kehitystä. Hienoa myös se, että yritys on tehnyt myös kansainvälisiä markkina-avauksia, Åkerlund kertoi.

Elinvoimajohtaja Sari Åkerlund palkitsee Äänekosken Vuoden Uusyrittäjän.

Tilaisuuden ohjelman päätti Äänekosken kaupungin elinvoimalupauksen julkistus. Elinvoimalupaus on kirjoitettu yhdessä Äänekosken Yrittäjät Ry:n kanssa. Elinvoimalupauksen tarkoituksena on sitouttaa osapuolet vahvistamaan alueen elinvoimaa ja edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä eri keinoin. Elinvoimalupauksen tilaisuudessa allekirjoittivat Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen sekä Äänekosken Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jarmo Vainikainen. Elinvoimalupauksessa Äänekosken kaupunki ja Äänekosken Yrittäjät ry sopivat panostavansa toimivaan vuoropuheluun, yrittäjämyönteisiin hankintoihin, yritysvaikutusten arviointiin, yrittäjyyteen kannustamiseen ja kuntabarometrin tulosten hyödyntämiseen sekä elinvoimaa ja elinkeinoja tukevaan viestintään ja markkinointiin.

Elinvoimalupauksen allekirjoitus suoritettiin Yrittäjän päivänä.

Lisätietoja: Elinvoimajohtaja Sari Åkerlund

sari.akerlund@aanekoski.fi

0505987447