14.12.2021

Uusi Puu -näyttely kertoo mihin puu pystyy

Lähitulevaisuuden kestäviin ratkaisuihin ja puupohjaisiin tuotteisiin pääset tutustumaan Äänekosken kaupungintalon aulaan pystytetyssä Uusi Puu -näyttelyssä. Erityisesti paikallinen osaaminen näkyy näyttelyssä ja esillä olevista tuotteista löytyy Äänekoskelta lähtöisin olevia tuotteita paljon. Tuotteisiin voit tutustua alla ja lähemmin Uusi Puu -näyttelyssä, joka on esillä 2.12-23.12.2021 välisenä aikana. Tervetuloa tutustumaan!

Tulevaisuuden biokiertotalousosaamista Äänekoskella

Äänekoski on ollut paljon otsikoissa uusien puupohjaisten innovaatioiden ansiosta, eikä syyttä. Tulevaisuuden tarpeisiin ja markkinoiden kysyntään vastaavia tuotteita kehitetään jatkuvasti. Joko olet kuullut alla olevista tuotteista? Tiedoston nimeä klikkaamalla saat tuotteesta lisätietoa. Kartonkipikarin tuotekortista löytyy myös QR-koodin takaa video, jolla Metsä Boardin Excellence Centren suunnittelija kertoo sen kehittämisestä.

Elastic Cardboard tarjoaa uuden, kestävämmän ja esteettisemmän vaihtoehdon
kuplamuoville.

Uusi ekologinen ja esteettinen kartonkipikarikonsepti vastaa tarpeeseen vähentää muovin
käyttöä. Korkeaseinäinen pikari on tyylikäs ratkaisu juhlajuomille sekä kevyt
ja helppo ottaa käyttöön ja kierrättää.

Innovatiivinen Lidloc kuppidesign perustuu tavanomaisen kuppirakenteen lisäosaan,
jonka voi taivuttaa kupin kanneksi.

Metsä Groupin konseptissa kestävästä pohjoisesta puusta valmistetusta paperisellusta jatkojalostetaan uudenlaista tekstiilikuitua.

Lambi Home Towel talouspaperiarkit ovat vahvoja ja imukykyisiä talouspaperiarkkeja.

Pssst… muistathan, että nämä tuotteet ja monet muut innovaatiot löydät Uusi Puu -näyttelystä.

Olemmeko biokiertotalouden pääkaupunki?

Äänekosken elinkeinotoiminta pohjautuu vahvasti metsäperäiseen biokiertotalouteen ja sen palveluverkostoon. Sijaintimme luonnonraaka-aineiden, metsän ja veden keskellä mahdollistaa eri toimijoiden sijoittumisen Äänekoskelle. Erityisesti Metsä Groupin biotuotetehtaan myötä Äänekoski on saavuttanut mainetta tulevana biokiertotalouden pääkaupunkina. Palveluiden lisääntyminen ja uusien tuotteiden valmistus on mahdollista puun monipuolisen ja tehokkaan hyödyntämisen sekä eri toimialoilla tapahtuvan verkostoitumisen avulla.

Äänekosken kehitys Oy on Uusi Puun jäsen

Uusi puu on yli 20 suomalaisen organisaation yhteisö, jonka tavoitteena on lisätä päättäjien ja vaikuttajien ymmärrystä puupohjaisesta biotaloudesta.  Uusi puu kertoo konkreettisin esimerkein siitä, millaisia tuotteita ja ratkaisuja on jo nyt tarjolla ja millainen yhteiskunnallinen vaikutus niillä on.

– Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä yritysten ja eri sidosryhmien kanssa uusien liiketoimintamahdollisuuksien avaamiseksi Äänekoskella. Koemme todella tärkeänä viestiä tulevaisuuteen vaikuttavista ja mahdollistavista asioista yrityksille, eri sidosryhmille ja päättäjille. Yksi erittäin oleellinen asia, jotta meidän Äänekosken slogan ”Tulevaisuus asuu täällä” toteutuu, on kertoa mihin kaikkeen puu pystyy. Uusi Puu -hankkeen jäsenyyden avulla me pystymme kertomaan ja näyttämään yhteistyöverkostolle, asukkaille ja vaikuttajille konkreettisemmin mitä kaikkia mahdollisuuksia on olemassa ja mitä meillä voi olla, kertoo Äänekosken kaupungin elinvoimajohtaja ja Äänekosken Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Sari Åkerlund.