05.04.2024

Piristystä rakentamiseen! Äänekosken kaupunki myy tontteja puoleen hintaan

Rakentamisen aloittaminen Äänekoskella ei nyt jää ainakaan tontin hinnasta kiinni, sillä kaupunki on aloittanut alennusmyynnit tonttimyynnin ja rakentamisen vauhdittamiseksi. Äänekosken kaupungin tonttikampanjassa on nyt tarjolla kymmeniä rakentamattomia asumisen tontteja puoleen hintaan 1.4.-31.12.2024 välisenä aikana.

– Tavoitteena on saada kauppa käymään ja löytää Äänekosken kaupungin omistamille vapaille asuintonteille uusia rakentajia. Haluamme tarjota piristystä rakentamiseen ja täyttää asuntoalueitamme, joilla on vielä yksittäisiä tontteja rakentamatta, maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen kertoo.

– Tonttialennuksella haluamme tulla ihmisiä vastaan, jotta rakentaminen olisi mahdollisimman helppoa aloittaa. Äänekoskella palvelemme muutenkin kaikissa tontteihin ja rakennuslupiin liittyvissä asioissa ripeästi ja joustavasti.

Tarjolla on puoleen hintaan tontteja kaikista Äänekosken taajamista. 50 prosentin alennus koskee vain asemakaavoitettuja tontteja. Mukana on kymmeniä omakotitontteja ja myös rantatontteja. Alennus koskee myös rakentamattomia kerros- ja rivitalotontteja.

Kampanjatonteissa kadut ja kunnallistekniikka ovat jo valmiina. Ehtona hinnalle on mm. se, että tontti rakennetaan valmiiksi kolmen vuoden kuluessa kaupasta. Tonttikampanja on voimassa vuoden 2024 loppuun.

Kampanjan ulkopuolelle on rajattu kaupungin uusimmat Kotakadun varrella sijaitsevat rantatontit Kotakennäällä, kaupungin omistamat vuokratontit, jo rakennetut tontit ja lisämaa-alueet.

Äänekosken kaupunki on laskenut myös Myllyrinteen ja Kotakennäs I -alueiden yritystonttien hintoja.

Paikka unelmien toteuttamiselle

Äänekosken kaupunki on aloittanut uuden Muhluniemen asuinalueen ennakkomarkkinoinnin.

Koivisto-Hirvaskangas -alueelle Muhluniemeen saadaan syksyllä 2024 myyntiin 18 omakotitonttia, joista viisi on omarantaista. Muhluniemen asuinalue tarjoaa väljää asumista puhdasvetisen järven rannalla, hyvien kulkuyhteyksien ja toimivien lähipalveluiden ääressä. Alueella noudatetaan yleiskaavaa ja tontit ovat kooltaan noin 3000-5000 m2 suuruisia. Rakentaminen tonteille on mahdollista aloittaa syksyllä 2024.

Asuinalueen lähellä Koivistossa on uusi hirsinen Koiviston koulu, jonka yhteyteen valmistuu päiväkoti toukokuussa 2024. Muhluniemessä voi elää rauhallista elämää luonnon keskellä ja lähellä vireän kaupungin palveluita, kauppoja ja monipuolisia kulttuuri- ja harrastuspaikkoja.

Äänekoskella voi toteuttaa myös puutarhaunelmansa. Kaupunki vuokraa siirtolapuutarhatontteja Suolahden taajamasta, Suojärven rannalta.

 

Lisätietoja:

Maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen, 0400 641 829, juha.koskinen@aanekoski.fi

https://www.aanekoski.fi/asuminen-ja-ymparisto/tontit-ja-rakentaminen