20.03.2024

Elinkeinopalvelut muuttivat kaupungintalolle – Business Äänekoski palvelut samasta rakennuksesta

Äänekosken kaupungin elinkeinopalveluiden toimipiste oli parin vuoden ajan Koskikeskuksen toisessa kerroksessa. Helmikuun alusta alkaen elinkeinopalveluiden yksikkö on muuttanut takaisin kaupungintalolle ja palvelee nyt alakerrassa. Voit varata ajan yritysneuvontaan verkosta tai soittamalla. Noudamme asiakkaat aina kaupungintalon aulasta ja ohjaamme oikeaan paikkaan.

Business Äänekoski yrittäjien ja yritysten palveluksessa

Äänekosken kaupungin elinvoimayksikkö toimii elinkeino- ja työllisyyspalveluiden tuottajana Äänekosken alueella. Business Äänekoski on Äänekosken kaupungin alabrändi, jossa toimii kokoelma elinvoimayksikön ja muiden yksiköiden osaajia palveluksessanne. Meiltä löydät yritysneuvojat ja muut yrityksen toiminnan kehittämisen apuna toimivat henkilöt. Business Äänekoski tarjoaa maksuttomia palveluita yritystoimintaa suunnitteleville ja aloittaville yrittäjille, toimiville yrityksille sekä Äänekoskelle sijoittuville yrityksille. Palvelutarpeet pyritään kartoittamaan aina tarpeen mukaan ja asiakas ohjataan tarvittaessa eteenpäin sopivalle asiantuntijalle.

Yritysneuvonta auttaa tehokkaasti – katsaus viime vuoden lukuihin

Äänekosken kaupunki haluaa panostaa yrittäjiin ja sen vuoksi yrittäjiä palvelee kaksi yritysneuvojaa. Yritysneuvojat Esa Lehmonen ja Vesa Alakärppä ovat yrittäjien palveluksessa yritysten elinkaaren kaikissa vaiheissa. Vesa Alakärppä kertoo, että viime vuosi oli tilastojen valossa vilkkaampi kuin edellinen. Vuonna 2023 Äänekoskelle perustettiin 82 uutta yritystä, joista noin puolet perustettiin Business Äänekosken yritysneuvonnan kautta. Toiminnan lopetti 56 yritystä, jolloin uusien yritysten nettolisäys oli 26, joka on hieman enemmän kuin viime vuonna. Yrityksiä perustettiin edellisen vuoden tapaan eniten rakennusalalle. Seuraavaksi suurimpia toimialoja uusien yritysten joukossa olivat; tukku- ja vähittäiskauppa; ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta sekä terveys- ja sosiaalipalveluja tarjoavat yritykset.

Järjestämme monipuolisia tapahtumia

Business Äänekoski järjestää erilaisia webinaareja, info- ja verkostoitumistilaisuuksia sekä tapahtumia yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Alkuvuonna on järjestetty lukuisia tapahtumia yrittäjille ja osallistujia tilaisuuksiin on ollut mukavasti. -Erityisesti perinteinen Yrittäjien ystävänpäivän aamupala ja hiilijalanjäljen laskentatyöpaja saivat hyvää palautetta osallistujilta, yritysneuvojat toteavat yhdessä.

Etätyötila ÄäneHub vastaa moniin tarpeisiin

Piilolanniemessä POKE:n tiloissa sijaitseva ÄäneHub on maksuton etätyötila. ÄäneHubia voivat käyttää niin yrittäjät kuin kaupungin asukkaatkin tarpeidensa mukaisesti. Etätyötiloja on eri käyttötarpeisiin sekä lisäksi ÄäneHubilta on mahdollista varata neuvottelutilat, joita voi tiedustella s-postitse osoitteesta: myynti@poke.fi. Business Äänekosken yritysneuvojat palvelevat myös ÄäneHubilla ja heidät voikin tavata paikan päällä ilman ajanvarausta tiistaiaamuisin klo 8.00-10.00 välisenä aikana. ÄäneHub on Äänekosken kaupungin ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston yhteistyössä tarjoama palvelu.

Ajankohtaiset tapahtumat sekä ajanvarauksen maksuttomiin palveluihimme löydät osoitteesta www.businessäänekoski.fi.

 

Lisätietoja:

Elinvoimajohtaja Sari Åkerlund

sari.akerlund@aanekoski.fi, 050 598 7447

Yritysneuvoja Esa Lehmonen

esa.lehmonen@aanekoski.fi,  040 156 2583

Vesa Alakärppä

vesa.alakarppa@aanekoski.fi, 040 668 1978

Kuvassa vasemmalta oikealle yritysneuvoja Vesa Alakärppä, kehityspäällikkö Tanja Sulin, elinvoimajohtaja Sari Åkerlund, matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen sekä yritysneuvoja Esa Lehmonen