10.02.2023

Hyvinvointialueen palveluseteleiden sääntökirjat julkaistu, palveluntuottajahaku 20.2.-3.3.2023

Palvelusetelikohtaiset sääntökirjat on julkaistu Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilla. Palvelusetelikohtaiset sääntökirjat tulevat voimaan sääntökirjan yleisen osan kanssa palvelusetelitoiminnan siirtymäajan päättyessä 1.4.2023. Hyvinvointialueen palveluntuottajaksi hakeutuessaan yritys hyväksyy palveluseteleiden sääntökirjan yleisen osan sekä kunkin palvelun palvelusetelikohtaisen sääntökirjan. Palveluntuottajien haku aukeaa 20.2.2023 palse.fi-portaalissa.

Palveluseteleiden sääntökirjat julkaistu

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelusetelikohtaiset sääntökirjat on julkaistu ja ne tulevat voimaan 1.4.2023. 21 palvelusetelikohtaista sääntökirjaa koskevat palvelukohtaisesti eri palveluntuottajia. Palveluntuottajat hyväksyvät yhden tai useamman palvelusetelikohtaisen sääntökirjan hakeutuessaan tuottajaksi hyvinvointialueelle ja sitoutuvat noudattamaan niitä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluseteleiden sääntökirjan yleinen osa on julkaistu joulukuussa 2022 ja se tulee voimaan 1.4.2023. Sääntökirjan yleinen osa koskee kaikkia palveluntuottajia. Palveluntuottajat hyväksyvät sääntökirjan yleisen osan hakeutuessaan tuottajaksi hyvinvointialueelle ja sitoutuvat noudattamaan sitä.

Palveluseteleiden sääntökirjan yleinen osa ja palvelusetelikohtaiset sääntökirjat ovat luettavissa Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilla hyvaks.fi/palveluntuottajille.

Palvelusetelituottajien haku 20.2.–3.3.2023

Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää palvelusetelituottajahaun 20.2.–3.3.2023. Hakemukset tulee jättää ja päivittää 3.3.2023 mennessä, jotta ne ehditään käsitellä 1.4.2023 mennessä. Tämän jälkeen palvelusetelituottajien haku jatkuu jatkuvana hakuna.

Haku tapahtuu hyvinvointialueen käyttämässä palveluntuottajien ja asiakkaiden asiointikanavassa, palse.fi-portaalissa. Hakeutuessaan palveluntuottajaksi yritys hyväksyy palveluseteleiden sääntökirjan yleisen osan sekä kunkin palvelun palvelusetelikohtaisen sääntökirjan.

Jyväskylän kaupungin tai Keski-Suomen sairaanhoitopiirin aikaisemmin hyväksymien palveluntuottajien ei tarvitse tehdä palse.fi-portaalissa uutta hakemusta. Riittää, että palveluntuottaja päivittää olemassa olevat palvelukohtaiset hakemukset sekä hyväksyy sääntökirjat palse.fi-portaalissa.

Yrityksen tai palveluntuottajan, joka ei ole ennestään hyväksyttynä tuottajana palse.fi- portaalissa, täytyy rekisteröityä portaaliin sekä tehdä portaalissa palvelukohtaiset hakemukset.

Palvelusetelituottajien infotilaisuus 16.2.2023

Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää infotilaisuuden hyvinvointialueen palvelusetelitoiminnasta torstaina 16.2.2023 klo 14.00–15.30. Tilaisuudessa käydään läpi muun muassa palveluseteleiden sääntökirjoja, palveluntuottajahakua sekä henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaohjeita.Tilaisuus järjestetään etänä ja se on tarkoitettu kaikille Keski-Suomen alueella toimiville palvelusetelituottajille sekä palvelusetelitoiminnasta kiinnostuneille.

Lisätietoja:

Mia Lindberg, erityisasiantuntija, sosiaali- ja terveyspalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 511 8325, mia.lindberg(at)hyvaks.fi

Mervi Temonen, järjestelmäasiantuntija, sosiaali- ja terveyspalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue 014 2692683, mervi.temonen(at)hyvaks.fi