02.09.2022

Huolto Harpent Oy – vuoden 2021 äänekoskelainen yrittäjä

Pääsimme vihdoin onnittelemaan viime vuoden 2021 äänekoskelaiseksi yrittäjäksi valittua Harpent Oy:tä. Monipuolista palvelua tarjoava toimipiste työllistää noin 10 henkilöä. Tapasimme yrittäjäpariskunnan toisen osapuolen Harri Penttisen, jonka nimestä yrityksen nimi juontaa juurensa. Yrityksen nimi saattaakin kuulostaa monelle vieraalta, mutta Shell-huoltamossa lähes poikkeuksetta jokainen äänekoskelainen on vieraillut.

Huoltoasemalle sisään astuttaessa vastaan tulevat ruoantuoksu ja valikoima erilaisia tuotteita. Shell-huoltamo on tuttu näky katukuvassa jo muutaman vuosikymmenen takaa. Huoltamon yhteydessä on mittava palvelukokonaisuus polttoaineen myynnistä kahvila, pizzeria ja hampurilaisketjuihin. Liikkeeseen tullaankin viettämään aikaa tuttavien kanssa ja katselemaan ohikulkevia ihmisiä.

Tunnelma on hyvin erilainen siirryttäessä rakennuksen toiselle puolelle. Yrityksen tilat on jaettu kahteen osaa, joista toisessa päässä palvelee huoltoasema ravintoloineen sekä isommassa tilassa sijaitsevat pienkoneet, laitteet ja varaosat. Reilut viisi vuotta sitten yritys teki isomman investoinnin laajentaessaan liiketiloja ja alkaessaan IKH työkalu- ja varaosamyynnin. Siististä ja valoisasta myymälästä löytyy monipuolinen valikoima esimerkiksi puutarhan- ja metsänhoitoon tarvittavaa välineistöä.

Huolto Harpent Oy:n sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella, mahdollistaa asiakkaiden saapumisen myös muilta paikkakunnilta. Järkevästi koottu palvelu- ja tuotekokonaisuus luo hyvän perustan kannattavalle liiketoiminnalle ja yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat positiiviset. Äänekosken kaupunki haluaa vielä kerran onnitella yrittäjää, joka on onnistunut menestymään haastavana aikana!