14.03.2024

Äänekosken kaupunki on MM-rallien virallinen kumppani

”Rallit tuo Äänekoskelle upeaa näkyvyyttä”

MM-rallit saadaan taas Äänekoskelle vuosien tauon jälkeen! Äänekosken kaupunki on rallien virallinen kumppani.

Äänekosken kaupunginhallitus päätti solmia yhteistyösopimuksen Suomen MM-rallin järjestäjän Secto Rally Finlandin kanssa ja Äänekosken kaupunki on MM-rallien virallinen kumppani. Luvassa on huikea ralli, joka tuo vauhtia, näkyvyyttä, uusia verkostoja ja ostovoimaa koko Keski-Suomeen.

– Yhteistyön kautta Äänekoski saa Keski-Suomen suurimmassa tapahtumassa runsaasti näkyvyyttä, joista merkittävin on erikoiskokeen varrelle nouseva Äänekoski Areena. Rallit tuo Äänekoskelle upeaa näkyvyyttä ja euroja jää koko alueelle, kaupunginjohtaja Matti Tuononen iloitsee.

Paikalliset yhdistykset mukaan yhteistyöhön

Aivan uusi Äänekosken Saarikkaan erikoiskoe ajetaan kahdesti perjantaina 2.8.2024. Ennennäkemätön noin 15 kilometrin erikoiskoe ajetaan sekä aamulla että iltapäivällä.

Saarikkaan erikoiskokeen varrelle tulee Äänekoski Areena, jossa on mm. kumppanit esittelemässä palveluitaan, paikallisia toimijoita ja yrittäjiä sekä rallien tulospalvelu.

– Kaupunki toivoo Äänekoski Areenalle mukaan paikallisia yhdistyksiä ja muita toimijoita esittelemään omaa toimintaansa ja palveluitaan. Teemme myös tiivistä yhteistyötä Äänekosken urheiluautoilijoiden kanssa. Yhteistyöstä kiinnostuneet tahot voivat ottaa yhteyttä minuun, kaupungin kehityspäällikkö Tanja Sulin kertoo.

– Ralli tarjoaa varainhankintamahdollisuuden monelle paikalliselle toimijalle. Erikoiskokeellahan voi olla päivän aikana jopa 10 000 kävijää, joten näkyvyys on kyllä massiivinen. Rallit myös televisioidaan, Tuononen lisää.

Lisäksi MM-rallien ajaksi 1.-4.8.2024 Äänekosken kaupunki saa näkyvyyttä Jyväskylän Paviljongissa. Kaupungin mainos näkyy MM-rallien markkinoinnissa ja erikoiskokeen varrella, Paviljongin huoltoparkissa, yleisöscreeneillä sekä tapahtuman muissa markkinointimateriaaleissa, kuten katsojaoppaassa, verkkosivuilla ja some-kanavilla.

– Kaupungille tämä on hieno markkinoinnillinen satsaus, Tuononen sanoo.

Äänekosken kaupunki arpoo 40 rallien vapaalippua asukkaiden kesken.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 040 572 3239, matti.tuononen@aanekoski.fi

Kehityspäällikkö Tanja Sulin, 050 440 0813, tanja.sulin@aanekoski.fi

Kuva: Petro Piilo / AKK