15.06.2023

Äänekoskella on hyviä kiertotaloustoimijoita – ”Ympäristöteot lisäävät koko kaupungin elinvoimaa”

Äänekosken kaupungin ympäristö- & ilmasto-ohjelman yksi pääteemoista on kiertotalous ja sen kehittäminen. Äänekosken kaupunki on ollut aktiivisesti mukana koko kevään ajan Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa, ja aktiivisten asukkaiden lisäksi Äänekoskella on myös upeaa yritysten kiertotaloustoimintaa.

Kiertotalous tarkoittaa tavaroiden ja materiaalien säilyttämistä käytössä mahdollisimman pitkään. Materiaaleja kannattaa hyödyntää uudelleen uusien tavaroiden tuottamisessa, jolloin vähenee neitseellisten raaka-aineiden tarve.

Usein kiertotalouden yhteydessä puhutaan lajittelusta ja kierrätyksestä, mutta tavaroiden huoltaminen, korjaaminen, lainaaminen ja uudelleen käyttäminen ovat myös kiertotaloutta.

Äänekoskella lajittelun mahdollisuudet ovat erinomaiset

– Äänekoskella on hyvät mahdollisuudet lajitella erilaisia jätejakeita rakentamisen jätteistä muovipakkauksiin ja tekstiileihin. Äänekoskelaiset ovat lähteneet innolla mukaan Miljoona roskapussia -kampanjaan ja täällä eko- ja aluekeräyspisteet ovat varsin aktiivisessa käytössä, ilmastokoordinaattori Juho Liimatainen kiittää.

– Useat paikalliset yritykset ovat jo löytäneet kiertotaloudesta uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Paljon potentiaalia esimerkiksi teollisuudessa syntyvien ns. sivuvirtojen hyödyntämisessä. Ympäristöteot lisäävät koko kaupungin elinvoimaa, Liimatainen näkee.

Ilmoita oma yrityksesi YmpyräKS-verkostoon

Jos yritykset haluavat lisää vinkkejä ja tukea kiertotaloustoimintansa kehittämiseksi, Keski-Suomessa toimii YmpyräKS -yritysvastuullisuusverkosto, josta saa tietoa ympäristövastuullisesta yritystoiminnasta sekä vertaistukea. Äänekosken kaupunki on yksi verkoston organisaattoreista.

Linkin kautta voit ilmoittaa myös oman yrityksesi Keski-Suomen Liiton ylläpitämälle kiertotaloustoimijat-listalle.

Listalta löytyy tällä hetkellä Äänekoskelta: 

CRAMO konevuokraamoEkoCenter, Huoltoasema Mikko Harjulampi, JK-kirppariKesport NiskanenMörön puotiPihapeto, RTV-huolto Järvenpää, Suomen polkupyöräkeskusSuomen viestilaitehuoltoTLA-huolto, Tmi Eetu Happo, Upendo Kirppari Suolahti & Äänekoski ja Äänekosken tietokonepalvelu.

Äänekoskella toimii jätteenlajittelun ja kierrätyspalveluiden saralla useita yrityksiä ja palvelupisteitä:

 

Lisätietoja:

Ilmastokoordinaattori Juho Liimatainen, 040 681 8813, juho.liimatainen@aanekoski.fi