02.11.2023

Äänekoskelainen globaalien markkinoiden energiapuukourayrittäjä Vuoden Uusyrittäjäksi

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n palkitsema valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2023 on äänekoskelainen Kimmo Tossavainen, jonka energiapuukouria valmistava yritys KX-Treeshears Oy tavoittelee globaalia markkinajohtajuutta. Yleisön suosikkina palkittiin puolestaan vaativaa lastensuojelupalvelua tuottavan EHOT Oy:n yrittäjät Ville Rouhiainen, Tommi Mustonen ja Matti Kortelainen Mikkelistä. Voittajat palkittiin 1.11.2023 Helsingin Musiikkitalolla.

Vuoden Uusyrittäjä 2023 Kimmo Tossavainen vastaanottamassa palkintoa.

Vuoden Uusyrittäjäksi valitun Kimmo Tossavaisen yritys KX-Treeshears Oy suunnittelee, valmistaa ja myy moduulirakenteisia energiakouria. Energiapuukoura on erilaisiin työkoneisiin liitettävä metsätyön väline, jolla raivataan vesakoita ja harvennetaan metsiä, jotta metsätöiden jäljiltä jäisi siisti lopputulos ja puusta saataisiin kaikki hyöty irti.

Yrittäjä, toimitusjohtaja Kimmo Tossavaisen mukaan osat valmistetaan itse hyödyntämällä alihankintayhteistyötä sopivien yritysten kanssa. Tuotteen elinkaarta on saatu pidennettyä patentoidun moduulirakenteen ansiosta.

Omien työntekijöiden lisäksi yritys työllistää välillisesti noin 30 henkilöä.

Palkintoraati kiinnitti huomionsa erityisesti yrityksen rohkeaan ja ennakkoluulottomaan kasvutarinaan, jossa yrittäjän selkeät tavoitteet globaalista noususta ovat olleet avainasemassa. Yritys aloitti liiketoimintansa haastavaan aikaan keväällä 2020, ja on onnistunut kasvattamaan toimintaansa globaaleista haasteista huolimatta.

– Tämä yritys on kuin syntynyt globaaliksi. Yrityksellä on selkeästi mahdollisuudet kovaan kasvuun, tälläkin hetkellä jälleenmyyjiä on 34. Päämarkkina-alueet ovat Euroopan lisäksi USA ja Kanada. Lisäksi markkina-avauksia on tehty Uuteen-Seelantiin ja Etelä-Koreaan. Tämä on vaikuttavaa, ja osoitus yrittäjän päämäärätietoisuudesta ja selkeästä tavoitteenasettelusta, kiittelee Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Piia Malmberg.

Vuoden Uusyrittäjä Kimmo Tossavainen ja yleisöäänestyksen voittaja.

Vuoden Uusyrittäjä -palkinto

Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman yrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella nettiäänestyksellä.

Kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raadin valitsema Vuoden Uusyrittäjä saa 5 000 euron ja yleisön suosikki 2 500 euron rahapalkinnon.

”On äärimmäisen tärkeää, että alkavat yrittäjät saavat ammattitaitoista neuvontaa yrityksen alkutaipaleella, sillä se tutkitusti lisää yritysten elinvoimaisuutta”, kertoo Piia Malmberg.

Tämän vuoden voittajat valitsi raati, johon kuuluivat Suomen Uusyrityskeskukset ry:n hallituksen puheenjohtaja Reino Meriläinen, hallituksen varapuheenjohtaja ja EK:n johtava asiantuntija Jari Huovinen, pääyhteistyökumppani Oma Säästöpankin viestintäjohtaja Minna Sillanpää sekä yhteistyökumppani Patentti- ja rekisterihallituksesta johtaja Anna Lauttamus-Kauppila

 

Lisätietoja:

Elinvoimajohtaja Sari Åkerlund, sari.akerlund@aanekoski.fi, 050 598 7447