24.08.2020

Äänehub yhteisöllinen työtila Äänekoskella

ÄäneHubilla edistetään yrittäjyyttä, verkostoitumista ja innovaatiotoimintaa. Se on uusi lisäpalvelu kuntalaisille ja yrityksille elinkeinoelämän kehittämisessä. Äänekosken kaupungin elinvoimayksikkö järjestää ÄäneHubilla tilaisuuksia, yritysklinikoita ja asiakastapaamisia jatkossa. ÄäneHubilta saat myös tietoa POKEn yritys- ja työelämäpalveluista.  Vuoden 2020 aikana työtilat ovat käyttäjille maksuttomat.

Yhteisölliset työtilat ovat kansainvälisesti kasvava trendi, jossa yhdistyy työn muutos, sosiaalisesti kestävä kehitys ja jakamistalous. Yhteisöllinen työtila on paikka, jossa työskentelee joukko erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. Isommissa kaupungeissa co-working tiloja on jo useita. Potentiaalisia käyttäjiä on kaupungeissa paljon ja juna kuljettaa työmatkalaisia paikkakunnalle jatkuvasti lisää. Työtä tehdään verkostoissa ja omien toimitilojen vuokrat ovat arvokkaita, joten monelle asiantuntijatyötä tekevälle co-working tilat ovat passeli vaihtoehto.

Pienempien ja maaseutupaikkakuntien tilanne on toinen – potentiaalisia co-working tilojen käyttäjiä on parin kilometrin säteellä vähän ja vapaata toimitilaa on tarjolla edullisesti. Ihmisten ja elinkeinoelämän tarpeet ovat kuitenkin samat: Asiantuntijatyötä tehdään kansainvälisissä verkostoissa, yrittäjät ja yritysten kehittämispalvelut ovat tärkeä osa paikkakunnan elinvoimaa. Yhteistyöhön ja jatkuvaan työelämäosaamisen kehittämiseen kannustavia tilaisuuksia ja koulutuksia tarvitaan.  Isot innovaatiot eivät synny yksin toivomalla, vaan aktiivisella tekemisellä verkostojen kanssa.

ÄäneHub tilat ovat avoinna arkisin klo 8.00-16.00.

ÄäneHubilla on yhteensä 17 työskentelypistettä, aulatila ja kaksi neuvotteluhuonetta.

Siirry Äänehubin sivuille