16.02.2023

Uusi yritysneuvoja Vesa Alakärppä: ”Kehittämismahdollisuudet ovat loputtomat”

Äänekosken kaupunki tarjoaa Business Äänekoski brändin alla alueen yrityksille käytännöllistä ja maksutonta neuvontaa kaikkiin yrityksen elinkaaren vaiheisiin – aina liiketoiminnan perustamisesta, kasvuun ja kehittämiseen, rahoituslaskelmiin ja -mahdollisuuksiin, sukupolven- tai omistajanvaihdokseen sekä yrityskauppoihin. Kaupungin yritysneuvojilta voi varata ajan ja tilanteen mukaan yritysneuvojat myös jalkautuvat itse yrityksiin sekä järjestävät ja osallistuvat elinvoimayksikön yritystilaisuuksiin.

Toimintamme tulee olla jatkossakin yrittäjälähtöistä

Vesa Alakärppä tuo uutta tuulahdusta ja tuoretta näkemystä Äänekosken yritysneuvontaan, sillä hänellä on yli 10 vuoden kokemus yrittäjänä ja konsulttina eri toimialoilta, myös kansainvälisiltä markkinoilta Espanjasta ja Ruotsista.

– Olen tehnyt työurallani töitä niin pienten, keskisuurten kuin kansainvälisten suuryhtiöiden kanssa, joten näkökulmani yrityssektorilta on laaja, sen mahdollisuuksineen ja haasteineen. Yrittäjän kokemuksellani ymmärrän myös aloittavan yrittäjän arkea ja voin hyvin olla siinä tukena, Vesa Alakärppä kertoo.

– Monelle yritykselle juuri Ruotsi on luonteva paikka aloittaa kansainvälistyminen ja se on hyvä ponnahduslauta maailmalle. Jos homman saa toimimaan siellä, on sillä hyvä mahdollisuus toimia myös muualla.

Alakärpällä on työn ohessa tehty tuore kauppatieteiden maisterin tutkinto, joka antaa uusinta tieteellistä tietoa ja sitä kautta hyviä työkaluja työhön. Pohjakoulutuksena Alakärpällä on sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto.

Äänekoskella on monenlaisia yrityksiä ja yrittäjiä, ja kehittämistarpeet ovat hyvin erilaisia. Äänekosken kaupunki haluaa osaltaan pitää alueen yritysten elinvoimaisuutta yllä, kehittää ja turvata sitä mahdollisuuksien mukaan. Vesa Alakärppä haluaa kohdata yrittäjiä sekä yhdistää yrittäjiä ja kaupunkia.

– Minun kanssani on helppo tulla toimeen ja haluaisin osaltani olla yhdistämässä eri toimijoita, Alakärppä sanoo.

Toiminta julkisella sektorilla ei ole niin jäykkää kuin Alakärppä etukäteen ajatteli. Äänekosken kaupungista hän on saanut ensivaikutelman dynaamisena ja nopeatempoisena työpaikkana, jossa asioita tehdään rohkeasti ja oma-aloitteisesti. Yritysneuvojan työssä Alakärppää kiehtookin juuri työn monipuolisuus ja loputtomat kehittämismahdollisuudet – mikä parasta, samalla voin koko ajan itse oppia kehittyä.

Alakärpän mukaan kaupungin toiminnan pitää olla aidosti yrittäjäystävällistä. Hän haluaa tehdä ja kehittää toimintaa sen pohjalta, mitä yrittäjät itse toivovat ja millaisiin yrittäjien tarpeisiin esimerkiksi tilaisuuksia ja infoja tarvitaan. Nyt onkin hyvä hetki yhdessä kirkastaa yrityspalvelujen tavoitteita ja toimintaa.