11.01.2022

Uusi vuosi ja uudet mahdollisuudet

Hyvää Uutta Vuotta 2022 kaikille Business Äänekosken seuraajille.

Valitettavasti koronakurimus on matkassamme edelleen varsin voimakkaasti ja se aiheutti etäpalveluiden järjestelyä laajemmin jälleen alkuvuoteen. Tärkeintä on kuitenkin, että voidaan pitää yhteyttä eri työkalujen avulla. Haluamme auttaa asiakkaita sekä tehdä sidosryhmäyhteistyötä mahdollistamalla oikean ja oikea-aikaisen tiedonsaannin sekä tarjoamalla verkoston asiantuntemuksen käyttöön eri tilanteisiin.

Business Äänekosken uudet tuulet

Äänekosken kaupungilla päätettiin viime vuonna koota elinkeinoelämän palvelut yhden sateenvarjon Business Äänekoski brändin alle, näin saadaan tarjonta paremmin ja laajemmin esille eri käyttäjäryhmille monipuolisesti eri kanavissa. Nyt voi hakea mm. tonttipalveluiden, ÄäneHubin, Äänekosken Kehityksen hankkeiden, yritysneuvonnan, Visit Äänekosken tietoja yritysten ja elinkeinoelämän käyttöön Business Äänekoski nettisivujen kautta kattavammin kuin aiemmin.

Tulevaisuuden Äänekoski-ilmiö

Äänekoski-Ilmiön avulla halutaan saada elinkeinoelämä mukaan kehittämään tarjoamiamme palveluja edelleen ja tekemään Äänekoskesta yhteistyössä entistä vaikuttavampi paikka harjoittaa liiketoimintaa. Ilmiön painopisteinä ja tavoitteena ovat kestävä ympäristö, vaikuttava elinkeino ja hyvinvoiva ihminen. Avaintarpeet vaikuttavan ja kestävän elinkeinoelämän tulevaisuudessa ovat varmasti osaavan työvoiman saatavuus ja siihen liittyvät koulutusmahdollisuudet, sopivat yritystontit ja -tilat, yhteistyöverkostot, saavutettavuus sekä tieto kestävän yritystoiminnan rakentamiseen monipuolisesti. Joulukuussa järjestetyssä elinkeinoelämän foorumissa yritysjohtajat niin Ilkka Hämälä Metsä Groupilta kuin Jari Rautjärvi Valtraltakin peräänkuuluttivat edelleen saavutettavuutta, hyviä liikenneyhteyksiä ja osaavaa työvoimaa.

Yhteistyöllä eteenpäin

Äänekoski haluaa olla yrittäjäystävällisempi kaupunki ja sen eteen pyrimme tekemään yhdessä töitä. Tämä vaatii pitkäjänteistä työtä ja pikavoittoja ei ole jaossa. Välietapin palkinto on kuitenkin saatu, muistutuksena siitä, että yhteistyö kantaa hedelmää ja tunnelin päässä on valoa. Tänä vuonna koronan sallimissa rajoissa haluamme kohdata ja kuulla enemmän yritysten tarpeista.

Kiitos kaikille yrittäjille, asukkaille ja muille yhteistyökumppaneille! Menestyksekästä yhteistyövuotta meille kaikille!

 

Yhteistyöterveisin Sari Åkerlund, elinvoimajohtaja