13.12.2021

Nuorta yrittäjävoimaa Äänekosken keskustassa –”parasta on asiakkaiden auttaminen”

Kosken Digipalvelut avasivat ovensa kesällä 2021 Äänekosken keskustassa. Asiakkaat ovat löytäneet uuden yrityksen ja palvelulle on ollut selkeä tarve keskustaan. Lue alta nuoren yrittäjän Riku Kaukometsän tarina yrittäjyyteen.

Uutta ilmettä keskustan katukuvaan

Äänekosken keskustaan avautui kesällä uusi yritys Kosken Digipalvelut, jonka keulahahmona toimii 19-vuotias Riku Kaukometsä. Nuoresta iästään huolimatta tai juuri sen vuoksi Rikulla on visiona laajentaa liiketoimintaa ja kykyä tuoda tarjolle palveluita asiakaslähtöisesti. Palveluita todentotta yritykseltä löytyykin! Uutuutena löytyvät karaokelaitteiden vuokraus ja VHS digitoinnit. Näiden lisäksi peruspalveluihin kuuluvat muun muassa tietokonehuollot, laitemyynti, kotisivujen teko sekä IT-palvelut yrityksille.

”Palveluita on niin paljon, että ei kaikkia edes heti muista. Tarjoamme palveluita yksityisille kuluttajille sekä yrityksille. Korona-aikana esimerkiksi tapahtumien suoratoistoilla ja monikamera streamauksilla on ollut kysyntää,” Kaukometsä kertoo ja jatkaa: ”Karaokelaitteiden vuokrauksen yhteydessä laitteet asennetaan ja niihin annetaan käyttökoulutus, on myös mahdollista saada karaokevetäjä mukaan.”

Mistä idea yrittäjyyteen lähti?

Riku toimi aluksi sivutoimisena yrittäjänä Pokella opiskellessaan. ÄäneHubin aulassa hän tutustui yritysneuvoja Esa Lehmoseen ja idea omasta yrityksestä alkoi muodostua. Lehmosen avustuksella tehtiin kannattavuuslaskelmia ja hiottiin liikeideaa, kunnes lopullinen päätös kivijalkaliikkeen perustamisesta oli valmis. ”Yhteistyö Äänekosken kaupungin yritysneuvojan kanssa on toiminut oikein hyvin ja on ollut mukava tehdä yhdessä,” Kaukometsä toteaa.

Henkilökohtainen palvelu tuo asiakkaat kivijalkaliikkeeseen

Asiakkaita liikkeellä on riittänyt alusta asti ja asiakasvirta on kasvanut tasaisesti koko ajan. Ihmiset tarvitsevat henkilökohtaista palvelua tietotekniikan kanssa ja monipuoliset palvelut houkuttavat tulemaan paikan päälle. Liikkeeltä vinkataankin hieman aremmille älypuhelinten käyttäjille, että ”Älä laita pankkitunnuksia mihinkään, sen jälkeen uskaltaa kokeilla puhelimella eri asioita”. Tämä onkin hyvä ja käytännönläheinen ohje jokaiselle uuden laitteen käyttöä opettelevalle. Kosken Digipalvelut auttavatkin asiakkaitaan myös peruspalveluiden ulkopuolella, asiakkaat kyselevät paljon muun muassa verkkopankin ja puhelimen käytöstä.

Pssst… Mikä on paras piilopaikka Äänekoskella?

”Hirvaskankaan ABC on meidän luottopaikka ja sehän matkailun näkökulmastakin vetää paljon ihmisiä paikkakunnalle!” Kaukometsä vastaa.

Minkälaisia terveisiä haluat lähettää lukijoille?

Joulu lähestyy ja on hyvä tarkastaa paikallisten liikkeiden tarjonta. Käyttäkää paikallisia palveluita, täällä palvelu on henkilökohtaista ja tarjonta monipuolista.

Tutustu yritykseen