24.11.2020

Moikka ja tervetuloa Äänekoskelle – Bioprovinssin pääkaupunkiin!

Bioprovinssilla tarkoitan Äänekoskelle ja sen lähiympäristöön muodostunutta ja alati rakentuvaa biotalouden ekosysteemiä, jonka ytimenä on biotuotetehdas. Kaupunkina Äänekoski on reilun 18.000 asukkaan pikkukaupunki keskellä kauneinta Keski-Suomea.

Yrittäjille meillä on tarjota aivan Bioprovinssin ytimessä monenlaiseen yritystoimintaan soveltuvia sijoittautumispaikkoja, mm. 4-tien varrella, Hirvaskankaalla ja kaupungin eri taajamissa. Olemme panostaneet asiantuntevaan yritysneuvontaan, joten ota rohkeasti yhteyttä kaupungin elinvoimayksikköön, niin etsitään juuri sinun yrityksellesi sopiva sijaintipaikka ja liikeideaasi palveleva toimintaympäristö.

Asukkailleen Äänekoski tarjoaa hyvän sijaintinsa ja kauniin luontonsa lisäksi loistavat varhaiskasvatus- ja koulupalvelut ja erinomaiset harrastusmahdollisuudet. Kaupunki on satsannut viime vuosina uusiin kouluihin ja päiväkoteihin useita kymmeniä miljoonia euroja ja uusia liikuntaharrastuspaikkoja on rakennettu monipuolisesti, mm. jäähalli, jalkapallohalli ja monitoimiareena. Asuminen Äänekoskella on edullista ja tonttitarjonta monipuolista ja asuntomarkkinoilla on runsaasti tarjontaa erikokoisista ja -tyyppisistä asunnoista. Äänekoski tarjoaa asuinpaikkoja niin kaupunkimaiselle kuin maaseutumaisellekin asumiselle.

Kaupungin monipuolinen yritystoiminta tuottaa asukkailleen palveluja laidasta laitaan, ja tämä vireä pikkukaupunki toivottaa muuttajansa tervetulleiksi asumaan, yrittämään ja viettämään aikaansa elämästään nautiskellen.

Matti Tuononen, kaupunginjohta