Haluatko ilmastokumppaniksi?

Äänekoski kehittää ilmastotyön vauhdittamiseksi alueen yritysten kanssa uudenlaista, vapaaehtoisuuteen perustuvaa kumppanuutta. Uuden toiminnan alkuun saattoivat kaksi elinvoimayksikön koordinoimaa hanketta Vihreä Uusiutuva Äänekoski sekä Matkailuelinkeinon muutostarpeet ja digitaalinen saavutettavuus -hankkeet. Kaupungin ilmastokumppaneina yritykset saavat lisänäkyvyyttä ja edistävät omaa vastuullista liiketoimintaansa erityisesti kestävän kehityksen näkökulmasta.

Äänekosken kaupungin ilmastokumppanit

Alla olevat kumppanimme ovat sitoutuneet kehittämään kestävää liiketoimintaa yhdessä kaupungin kanssa.

Virpi Katariina

Olemme liittyneet ilmastokumppanit verkostoon loka-, marraskuussa 2021.

Olemme naisten vaatteisiin erikoistunut palveleva kivijalkakauppa Äänekosken keskustassa. Tällä paikalla on ollut naisten vaatekauppa yli 30v. ja Virpi Malmberg on ollut yrittäjänä nyt 3,5 t.

Lue lisää:

Myynnistämme n.30% tulee rintaliiveistä, loput arki- ja juhlavaatteista sekä alus-, uima- ja yö-asuista.

Palveluumme kuuluu myös pukeutumisneuvonta ja värianalyysit.

Mahdollisuuksien mukaan järjestämme myös naisten iltoja ja meiltä voi varata oman ystäväillan, jossa shoppailun lisäksi saa halutessaan myös pukeutumisneuvontaa esim. ohjeita toimivan vaatekaapin suunnitteluun.

Toimintaamme kuuluu myös Pop Upit ympäristökunnissa mm. Saarijärvellä, jossa omaa vaatekauppaa ei ole.

Kuinka ilmastokumppanuus näkyy liiketoiminnassa?

Ilmastotekoa meillä on se, että myymme pitkä-ikäisiä ja laadukkaita tuotteita, pääasiassa luonnonkuiduista valmistettuja.

Myymme myös kotimaisia vaatteita ja työllistämme suomalaisia.

Pakkauspusseja käytämme roskapusseina ja lähetettävien tuotteiden pakkauspusseina. Muovikassimme, joiden valmistukseen on käytetty kierrätysmuovia, ovat kauniita ja tukevaa tekoa, jolloin asiakkaat käyttävät niitä useamman kerran. Kannustamme myös heitä siihen.

Lajittelemme jätteet; muovi, pahvi, paperi. Metalli- tai lasiroskaa ei meillä tule.

Kertakäyttöastioita käytämme vain asiakastarjoilutilanteissa.

Olemme siirtymässä led-lamppuihin vähitellen.

Palvelemme asiakasta, autamme löytämään mieleiset, oikean kokoiset vaatteet, ja kannustamme pitkään käyttöön. Esim.vanhan mekon voi uudistaa jakulla tai huivilla tai helman voi lyhentää eri mittaiseksi.

Pukeutumisneuvonta on tässä suureksi avuksi; kun tietää omat värinsä, ostamiinsa vaatteisiin ei niin helposti kyllästy ja niitä käyttää vuodesta toiseen.

Kohtelemme jokaista asiakasta ja toisiamme arvostavasti ja kunnioittavasti.

Tulevaisuuden tavoitteita

Tavoitteemme on löytää uusia yhteistyökumppaneita, jotka huomioivat tuotannossaan ympäristön ja huolehtivat hyvin henkilöstöstään. Lähdimme mukaan ilmastokumppanuus verkostoon, koska haluamme olla mukana suojelemassa ympäristö, se on osa meitä.

Kartano Kievari

Kartano Kievari liittyi Äänekosken ilmastokumppaniverkostoon elokuussa 2021.

Kartano Kievari on pieni matkailualan perheyritys Äänekosken Hietamalla. Yritys on tunnettu tapahtumanjärjestäjä, sekä ravintola- ja majoituspalveluiden tuottaja.

Lue lisää:

Nykyiset omistajat Riitta ja Lauri Pitkänen ostivat Kartano Kievarin 2010 ja he ovat tehneet merkittäviä parannuksia alueen historiallisiin rakennuksiin, joista suurimpana toimenpiteenä on siirtyminen ekologiseen maalämpöön ja aurinkoenergiaan.

– Matkailualan toimijana meillä on merkittävä rooli ja mahdollisuus kannustaa ilmasto- ja energiatoimenpiteisiin, Kartano Kievarin projektipäällikkö Lauri Pitkänen kertoo.

Kartano Kievari on sitoutunut noudattamaan seuraavia toimenpiteitä ja tavoitteita:

  • Lämmitämme tilamme ja käyttövetemme kestävillä lämmitysmuodoilla.
  • Käytössä on 100% uusiutuva sähkö.
  • Energian käyttö on minimoitu itsestään sammuvilla valaisimilla käytävillä sekä ajastimilla toimivilla ulkovaloilla.
  • Emme käytä muovisia kertakäyttöastioita, kuten pillejä.
  • Kierrätämme paperin, pahvin, metallin, lasin ja biojätteen.
  • Emme vaihda päivittäin lakanoita/pyyhkeitä.
  • Pyrimme palkkaamaan erilaisia ihmisiä, iästä tai työkunnosta riippumatta.

Kartanokievari liittyi ilmastokumppaniksi vaivattomasti Äänekosken kaupungin verkkosivuilla.

– Ilmastokumppanuus on meille kunnia-asia ja samalla myös vahva sitoumus sekä yrityksen että ympäristön tulevaisuuteen. Matkailukohteet valitaan yhä useammin kestävän kehityksen näkökulmasta ja tämän kasvavan trendin huomiotta jättäminen ei ole mahdollista. Näin ollen tekemällä ympäristön kannalta oikeita ratkaisuja, teemme oikeita ratkaisuja myös liiketoiminnan näkökulmasta, kommentoi Kartano Kievarin toimitusjohtaja Riitta Pitkänen.

Hotelli Äänekoski

Lisätietoja yrityksen ilmastokumppanuudesta tulossa lähiaikoina.

Tuotteistajatalo Coaching Ky

Lisätietoja yrityksen ilmastokumppanuudesta tulossa lähiaikoina.

Liity ilmastokumppaniksi

Ilmastokumppaniksi edetään täyttämällä lomake kaupungin verkkosivuilla. Lomakkeella valitaan vähintään neljä kriteeriä ilmastokumppanuuden ehtojen täyttymiseksi (esimerkiksi ympäristöystävällinen energian käyttö tai sosiaalisen kestävyyden tukeminen yrityksessä). Kriteereistä tehdään sähköinen raportointi kerran vuodessa, jotta kestävää liiketoiminnan kehittymistä voidaan seurata.