20.09.2022

Äänekosken ensimmäinen Vuoden Uusyrittäjä palkittiin – Tulevaisuus näyttää positiiviselta

Business Äänekoski on ollut osa Suomen Uusyritys-verkostoa viime vuodesta asti. Nyt koitti aika valita ensimmäinen äänekoskelainen Vuoden Uusyrittäjä. Kriteereinä kilpailun voittamiselle on muun muassa yritystoiminnan kestäminen 2-5 vuotta, toiminta on ollut menestyksekästä sekä yritys on tullut perustaa paikallisen Uusyrityskeskuksen avustuksella. Äänekosken alue ilmoittaa voittajan ehdokkaaksi valtakunnalliseen Vuoden Uusyrittäjä-kilpailuun, jossa kilpailun raati valitsee finalistit.

Kuvassa oikealla palkittu Toni Salonen sekä vasemmalla yritysneuvoja Sanna Kiuru.

Yllättynyt ja nöyrä voittaja

Pokella järjestetyn yrittäjän ammattitutkintoon valmistuneiden juhlassa julkistettiin tämän vuoden voittaja. Voittajaksi valikoitui Sähkö Niskanen Oy:n Toni Salonen, joka on ansiokkaasti toiminut yrittäjänä viiden vuoden ajan. Edellä mainittujen kriteereiden lisäksi valinnassa vaikutti Salosen verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa sekä erityisesti yrityksen työllistävä vaikutus alueella. Puheessaan voittaja pohdiskeli yrittäjyyttään ja sitä, kuinka hän on aina tehnyt nöyrästi töitä eikä ole miettinyt miten paljon on saanut aikaiseksi.

Voittajan on helppo hymyillä.

”Tässä on teidän uusi pomo”

Tonin yrityksen tarina on mielenkiintoinen ja monivaiheinen. Pitkän uran sähköasentajana tehnyt Salonen kertoo löytäneensä sattumalta netistä myynnissä olleen Sähkö Niskanen Oy:n. Omistajanvaihdos tehtiin yhteistyössä Business Äänekosken yritysneuvoja Sanna Kiurun kanssa. Toni päätti rohkeasti lähteä ilman yrittäjäkokemusta kohti uusia mahdollisuuksia ja yllätyksenä muutos tuli myös työkavereille. 17. heinäkuuta 2017 yrityksen edellinen omistaja Timo Niskanen ilmoitti tutuille työkavereille Salosen olevan nyt heidän uusi pomonsa. Työntekijät ovat pysyneet matkassa mukana ja uusiakin on palkattu. Yritys työllistää tällä hetkellä kuusi työntekijää ja toimitilat sijaitsevat Äänekosken Koskikeskuksessa.

Tonin vinkit yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville

-Jätä liian iso pelko pois, asioilla on tapana järjestyä

-Muista suunnitelmallisuus, riskinotto ja pidä järki päässä

-Verkostot luovat lisää verkostoja, joiden kautta löytyy tärkeitä asiakkuuksia. Luotettavuudella on iso merkitys ja verkostoissa sana hyvästä tekijästä leviää nopeasti.

Rivissä Yrittäjän ammattitutkintoon valmistuneet. Onnittelut valmistuneille!